Hem Vilka är vi? Om Koh Tao Lära sig dyka Hur tar man sig hit? Länkar Karriär inom dykning? Nu även i Phuket!

Vilka är vi?

Idag är det över ett decennium sedan jag lärde mig att dyka, men mitt intresse för havet kan dateras längre tillbaka än så. Som barn hade jag alltid ett brinnande intresse för havets djurliv och oceanernas blåa hemligheter. En sorts osläckbar nyfikenhet över vad som egentligen dolde sig under vattenytan. Att bemästra vattnet och simma lärde jag mig själv som liten, och jag kommer ihåg när jag som 6-åring tog Simborgarmärket (som ju ska vara bröstsim) med mitt självlärda hundsim! Att snorkla och fridyka kom naturligt efter det.

Att ta dykarcertifikat var något jag länge ville göra, men ”på min tid” var det 15-års gräns, så jag fick vänta så länge. Född och uppvuxen i Lund med svensk mamma, men med thailändsk pappa gjorde att jag fick möjligheten att besöka Thailand väldigt frekvent, och det var också i Thailand som jag tog mitt grundcertifikat.

Med en bakgrund inom naturvetenskap, var jag först mest intresserad av att forska inom marinbiologi, men sedermera utvecklade jag ett intresse för människor. Intresset för marinbiologi ersattes av ett intresse för pedagogik och undervisning, så en karriär inom PADI, The Professional Association of Diving Instructors, var given.

Koh Tao i Thailand var det ställe som denna karriär började. Den tog mig över hela världen, men idag är jag tillbaka på Koh Tao.

Jag är nog den enda svensken i branschen som även har thailändskt medborgarskap, vilket gör att jag uppehåller mig och arbetar i landet helt lagligt.

Idag är jag utbildad till det högsta inom PADIs system: PADI Course Director. Som en av världens yngsta PADI Course Directors kan jag erbjuda kurser från nybörjare ända upp till instruktörsnivå, vilket är förbehållet PADI Course Directors. Jag är även stolt över att kunna erbjuda mina svenska kunder dyklektioner på sitt modersmål. Det antal dykarcertifikationer som jag satt mitt namn på är fyrsiffrigt, och under åren har jag stött på alla tänkbara situationer. Men den erfarenheten vill jag att Du som elev ska kunna känna trygghet och tillit till mig. Men det viktigaste med dykning är att ha roligt!

Jag hoppas att Du får möjlighet att besöka oss på Koh Tao för att vidareutveckla Dig som dykare, antingen Du är nybörjare eller erfaren. Men glöm inte att boka Din utbildning så jag kan se till att Du får bästa möjliga service! Tveka inte att kontakta mig om Du har några frågor.

Assar Manuswin
PADI Course Director

 

Hej!Hampus

Mitt namn  är Hampus och jag är född och uppvuxen i Sundsvall. Sedan barnsben har ja alltid tyckt de vore coolt att prova på att dyka, men de dröjde till min thailandssemester 2005. Men sedan dess har jag varit såld =). Jag åkte hem och började planera min flytt till paradiset och möjligheterna att kunna jobba med denna fantastiska hobby på heltid. 1 år senare var allt klart. Jag sa upp mig från mitt jobb som Butikssäljare i ett byggvaruhus och bytte ut mitt skrivbord till kritvit sandstrand och gjorde världens största akvarium till min arbetsplats. 2007 var jag färdigutbildad dykinstruktör och har sedan klättrat i instruktörsstegen upp till Master Scuba Diver Trainer vilket gör att jag kan utbilda alltifrån barn och ända upp till första proffsnivån Divemaster. Nu några år senare har jag utbildat över 1000 elever och tycker fortfarande att det här är det bästa jag någonsin gjort. Ett liv i Sverige för mig nu är blott ett minne. Hoppas vi ses på Koh Tao så ska jag visa er viktlöshet som kan jämföras med att vara i rymden och hur de kan vara att prova på livet som fisk =)

Har ni några frågor eller funderingar kan ni maila mig på hampus@dyka-i-thailand.se

Ha det bra så länge!

Hampus