Hem Vilka är vi? Om Koh Tao Lära sig dyka Hur tar man sig hit? Länkar Karriär inom dykning? Nu även i Phuket!

Verksamheter på Koh Tao:

Koh Tao Heights
Koh Tao Heights erbjuder fint boende i olika prisklasser. Avståndet till bebyggelsen i Sairee Village och Mae Haad är inte långt och utsikten är fantastiskt vacker. Boendet likaså. Se deras hemsida för bilder, detaljer och priser. Ibland kan Koh Tao Heights erbjuda förmånliga specialpriser om Du som kund kan påvisa att Du funnit deras verksamhet genom denna hemsida. Dessa specialerbjudanden är säsongsbundna och inte alltid tillgängliga. Men om Du är intresserad av att bo en begränsad eller längre tid på Koh Tao Heights så kontaktar Du dem genom deras hemsida och skriver i Ditt förfrågningsmail: ”I found your company through Assar & www.dyka-i-thailand.se. Please let me know if you have any special rates during the time of inquiry”. Då är det möjligt att Du får en lyckoträff som sparar pengar.

The Place
The Place erbjuder lyxboende på Koh Tao med hög standard i lugna vackra omgivningar. The Place är det perfekta stället att varva ner och hitta lugnet, och kanske även romantiken i sällskap med den där speciella personen.

Ibland kan The Place erbjuda förmånliga specialpriser om Du som kund kan påvisa att Du funnit deras verksamhet genom denna hemsida. Dessa specialerbjudanden är säsongsbundna och inte alltid tillgängliga. Men om Du är intresserad av att bo på The Place så kontaktar Du dem genom deras hemsida och skriver i Ditt förfrågningsmail: ”I found your company through Assar & www.dyka-i-thailand.se. Please let me know if you have any special rates during the time of inquiry”. Då är det möjligt att Du får en lyckoträff som sparar pengar.


Gym & Fitness

Även i paradiset måste man vara mån om sin hälsa och motionera för att må bra i kropp och själ. Det bästa stället på Koh Tao att göra det är Gym & Fitness. Det ligger någon kilometer från Sairee Beach och är ett toppmodernt gym med kompletta träningsfaciliteter och luftkonditionering. För mer information och priser, se Koh Tao Gym & Fitness hemsida.

 

Verksamheter på Koh Samui:

Vi har några vänner på vår grannö Koh Samui som vi gärna vill lyfta fram i ljuset:

Montra
Montra Samui erbjuder lyxboende på Koh Samui med hög standard i lugna vackra omgivningar. The Place är det perfekta stället att varva ner och hitta lugnet, och kanske även romantiken i sällskap med den där speciella personen. Montra Samui ligger i Lamai Beach Koh Samui och har väldigt bra service till mycket förmånliga priser.

Restaurang Eldorado på Koh Samui
Patrik Sahlin är en krögare från Göteborg som bott vid Lamai Beach på Koh Samui sedan 1998. Hans kulinariska kreationer är en gudagåva till turisterna på Koh Samui. Utifrån sett ser restaurangen inte så speciell ut (i mitt tycke) men när tallriken ställs framför Dig så kommer Du förstå vad jag menar. Detta är det perfekta stället att bota hemlängtan på då menyn inkluderar ett stort urval av svensk husmanskost. Pizzan smakar som hemma och serveras med äkta svensk pizzasallad. De flesta dagar erbjuder Patrik även en dagens rätt (även kvällstid).

Om Du befinner Dig i regionen under julen och längtar hem så är Eldorado tveklöst det bästa stället att insupa svensk julstämning i en tropisk miljö. Patrik lagar så gott som allt själv från grunden och resultatet blir julskinka, sylta, sill, gravad lax och leverpastej med hemlagad smak. Jag (Assar) har sökt runt hela Thailand efter det bästa svenska julbordet när den tiden på året infinner sig men jag har slutat söka. Patriks julbord på Eldorado är nog det bästa jag prövat. Någonsin.

Reservationer är att rekommendera. Se hemsidan för mer info.

Spirit House
Restaurang Spirit House på Koh Samui är nog ett av de mest unika ställena i Thailand för att avnjuta en traditionell thailändsk måltid. Hela restaurangen är byggd enligt forntida arkitektur med tekniker som härstammar från den historiska epoken Ayutthaya (1350-1767). Till och med det tegel som använts för att bygga byggnaderna har specialgjutits för denna anläggning. Det estetiska resultatet är imponerande och man som besökare känner verkligen historiens vingslag.

Menyn är baserad på gamla recept tillredda av specialkockar. Många recept är mer eller mindre utdöda och man kan pröva väldigt unika anrättningar. Den som skyr stark mat är också påtänkt då Spirit House blandar sina egna kryddblandningar. Resultatet av det blir mat som smakar lika gott och lika mycket som originalrecepten men där hettan i anrättningarna är reducerad för att passa europeiska smaklökar utan att kompromissa med den totala smakupplevelsen. Menyn på Spirit House är förvånansvärt lågt prissatt och en middag här är ett måste under ett besök på Koh Samui.

I Bangkok:

Svenska ambassaden
Som svensk medborgare i Thailand kan Du alltid söka hjälp och råd hos Svenska Ambassaden. De hjälper Dig till exempel om Du råkat bli av med Ditt pass under Din resa.

Scandinavian Deli
När Du befinner Dig i Bangkok och Dina smaklökar längtar hem så ska Du ta Dig ut till Sukhumvit Road Soi 18. Där ligger en av de svenska ambassadtjänstemännens förträffliga inrättning: Scandinavian Deli. På restaurangmenyn finns massa svenska specialiteter som köttbullar med mos, korv stroganoff, pyttipanna och rökt lax. Innan Du går därifrån kan Du även köpa med dig varor som Gott & Blandat, Ostbågar, Kalles Kaviar, Herrgårdsost, Senapssill, Marabou Choklad, och OLW chips! Se deras hemsida för komplett utbud samt hur man tar sig dit.


Dykning på andra ställen:

Efter att Du lärt Dig dyka hos oss på Koh Tao så rekommenderar jag att åka runt i Asien och använda ditt dykcert för att uppleva undervattensvärlden på andra ställen också. Jag rekommenderar följande:

Cebu Reef
Filippinerna är ett ostasiatiskt örike som erbjuder några av världens mest orörda rev. På ön Cebu kan NCSK Dive Center ta med Dig som har dykarcertifikat på fantastiska upptäcktsfärder under ytan. Se deras hemsida för mer info.

 

Worldwide Dive and Sail 
Så kallad ”liveaboard” är ett koncept av dykresa som innebär att en båt utrustas med boendefaciliteter, kök, luftfyllning och en massa andra bekvämligheter. Detta gör att båten kan nyttjas som ett litet kryssningsfartyg där man kan bo ombord och dyka avlägsna dykplatser utan att behöva återvända till land på flera dagar eller veckor. Thailands ledande företag inom denna bransch heter Worldwide Dive and Sail. Deras flotta av exklusiva liveaboards består av 6 skepp med som håller förstklassig bekvämlighet. De besöker de mest avlägsna och orörda dykplatserna i denna del av världen. Utfärderna sker till Palau (Söderhavet), Maldiverna, Filippinerna, Indonesien och Thailands bästa dykplatser Similan- och Surinöarna. 
Ibland kan Worldwide Dive and Sail erbjuda förmånliga specialerbjudanden på dykresor med deras båtar om Du som kund kan påvisa att Du funnit deras verksamhet genom denna hemsida. Dessa specialerbjudanden är säsongsbundna och inte alltid tillgängliga. Men om Du är intresserad av att resa på dykäventyr med Worldwide Dive and Sail så kontaktar Du dem genom deras hemsida och skriver i Ditt förfrågningsmail: ”I found your company through Assar & www.dyka-i-thailand.se. Please let me know if you have any special rates during the time of inquiry”. Då är det möjligt att Du får en lyckoträff som sparar pengar.