Hem Vilka är vi? Om Koh Tao Lära sig dyka Hur tar man sig hit? Länkar Karriär inom dykning? Nu även i Phuket!
   

Dyka i Thailand

Innan turismen etablerade sig på ön fanns var det endast kokosnötsplantager som öborna på Koh Tao livnärde sig av. Idag är dykindustrin tveklöst den största näringen på ön och omsätter motsvarande miljontals kronor om året. Koh Taos yta är 26 km² och vid senaste kontroll fanns 32 registrerade dykskolor på ön. I princip bygger hela Koh Taos ekonomi på dykskolorna, p.g.a. att majoriteten av de turister som besöker ön, är intresserade av att dyka. Dessa besökare efterfrågar ju inte bara dykning utan även boende, mat och övriga nöjen och aktiviteter. Därmed kretsar öns ekonomiska ruljangs kring dykningen.

Att ta dykarcertifikat i Thailand har ryggsäcksresenärer gjort i många år p.g.a det låga priset för ett internationellt erkänt certifikat som sedan kan uppvisas som bevis på kompetens i t.ex. Australien, eller varsomhelst i världen.

Billigast på Koh Tao?

Det finns många ställen i Thailand som ur olika aspekter är lämpliga att lära sig dyka på. Jag vill börja med en prisjämförelse. Nedan ser Du en tabell där jag har jämfört priset för PADI's dykarkurs för nybörjare, på olika destinationer i Thailand. Priset på många ställen i Thailand kan variera men, som tidigare nämnt, är priset för alla dykskolor på Koh Tao detsamma.

Destination

Ungefärligt pris för PADIs Open Water kurs i thailändska Bath

Ungefärligt pris för PADIs Open Water kurs omräknat till Svenska Kronor

Koh Samui

16000

Ca. 3200:-

Phuket

12000

Ca. 2400:-

Koh Lanta

14000

Ca. 2800

Koh Phi Phi (Phi-Phi Islands)

12900

Ca. 2600:-

Koh Tao

9800 BATH

Ca. 1900:-

Varför Koh Tao ur kvalitetessynpunkt?
Koh Tao är ett mycket lämpligt ställe att lära sig dyka. Fantaster upptäckte ön som dykdestination i slutet på 1980-talet, och insåg snabbt öns lämplighet för dykare i alla nivåer. Förutom att ön erbjuder de tveklöst bästa dykvattnen i Thailändska Golfen (ostkusten), så är förhållandena även väldigt skonsamma. Vattnet är varmt (28- 30°C året runt), här finns inga starka strömmar, sikten är oftast god, och de flesta dykplatserna runt om ön har ett lagom djup för att användas i utbildningssyfte.

Dykskolor finns det ju gott om på Koh Tao, så som kund är det viktigt att veta vad man ska titta efter när man väljer dykskola. Titta först på faciliteterna som boende o.dyl., men glöm inte bort dykfaciliteterna såsom båtarnas storlek och säkerhet samt utrustningens skick.

Varför med Assar?
Den här sidan är tillägnad information om dykutbildning och Koh Tao, men även som PR för mina kurser på Ban's Diving, Koh Tao. Men jag vill kunna erbjuda Dig något mer än en "vanlig" kund på Ban's eller vilken dykskola som helst. Jag erbjuder min personliga kvalitetsgaranti, till Dig som bokar dykkurs med mig på förhand.

När Du bokar via den här websajten så anmäler Du Dig inte bara till en kurs på Ban's, utan Du anmäler Dig som kursdeltagare på en av Assars kurser, vilket gör att vi kan garantera att Din vistelse här blir en oförglömlig upplevelse!

Assar har undervisat som PADI instruktör ett bra tag nu, och har den högsta instruktörsutnämning som PADI systemet har; PADI Master Instructor. Assar är även utbildad Diver Medical Technician (= specialsjukvårdare för dykrelaterade skador) och besitter goda kunskaper om människokroppen i relation till sportdykning.

I början av min instruktörskarriär så förde jag gästbok där mina elever kunde skriva vad de tyckte om kursen, och nedan kan Du läsa vad några av de tyckte om kursen!

22/10/03
Tack för att du lärde mig att dyka. Kändes tryggt att gå med dig som instruktör. Väldigt trevligt. Ha det bra. Lycka till.
Hälsningar Linda Johnsson

Skrivet av: Linda Johnsson, Visby

22/10/03
Antar att du haft hysteriska elever förut, men kanske inte som jag?! I alla fall, du har tillsammans med mig tagit ett stegt. Ett stort steg för mig. TACK för det! Nu kan jag se på vatten, och framförallt havet, på ett helt nytt sätt!!! Allt gott till dig!
Kram Amanda

Skrivet av: Amanda Bermheden, Visby

13/11/03
Så sitter man här med sitt Open Water Diver cert klappat och klart! Känns mycket bra! Tack för att du gjorde att allt kändes så tryggt och enkelt liksom. Det blir helt klart Advanced nån gång inom snart framtid. Det här gav mersmak! Tack Assar!
Kram Karin

Skrivet av: Karin Stattin

13/11/03
Tack, tack, tack!
Trodde aldrig att jag skulle klara detta Nu sitter jag här och e jättnöjd! Kommer definitivt att fortsätta dyka! Tack för mycket bra undervisning!
Annika Säbom

Skrivet av: Annika Säbom

13/11/03
Tack! Känner mig helnöjd med att ha klarat detta och längtar efter ett riktigt kul dyk snart igen. Kände mig säker och lugn under ytan med dig
Maria Andersson

Skrivet av: Maria Andersson

13/11/03
Ett jätte-tack för en super kurs!! Det har verkligen varit roligt och du har varit en toppenbra instruktör!! Man kände sig jättetrygg hela tiden.
/Maria Fors

Skrivet av: Maria Fors

18/11/03
It is great to dive. The first time in the swimmingpool was really scary for me but after that it was getting better and better!! You are a great teacher!
Kisses Carina

Skrivet av: Carina Timmers, Holland

18/11/03
You are a great teacher! We had a really good time.
Erwin van der Voet

Skrivet av: Erwin van der Voet, Holland

22/11/03
Härligt :-)
Tack för en jättebra kurs! Du är en väldigt pedagogisk och inspirerande instruktör. Kommer med glädje tänka tillbaka på dessa dagar i vintermörkret.
Ha det gött!! Anna Edström

Skrivet av: Anna Edström

25/11/03
Helt underbart! Det här är absoluit något ajg kommer fortsätta med, med början imorgon och självklart med Assar som instruktör. Tack för den bästa upplevelsen i mitt liv! Sofia
Skrivet av: Sofia Häägg

25/11/03
Ha! Ha! Jag har verkligen hittat en livspassion. Scuba Diving tillhör allmänbildningen och borde göras av alla. Speciellt med Assar som är en pedagogiskt, strukturerad och cool instruktör! /Tina
Skrivet av: Tina Sidemark

9/12/03
Jag tycker du är duktig på att lära ut dykning och jag tycker det var varit döfräckt.
Tack som fan /Olof

Skrivet av: Olof Almström

9/12/03
Med Assar vid rodret så simmar man lugnt till ett djup av 18 m än så länge. Tack för att du underlättade min färd mot djupet Assar. /Tomas Friman
Skrivet av: Tomas Friman

20/12/03
Skitkul att få ha lärt sig dyka! Du var givetvis pedagogisk *ler* nä men du var grym! Ha det bäst. Vi kommer tillbaka :-)
Skrivet av: Gabriella Lindh

11/01/04
Koh Tao 11/01/04
Har tagit dykcert idag! Gick mycket bättre än vad jag trott. Mycket var tack vare min instruktör Assar. Han har varit väldigt glad, motiverande, pedagogisk och lugn hela tiden. Assar är bra på att förklara och ge positiv feedback. Jag kände mig lugn och trygg med honom. Kan verkligen rekommendera en dykkurs med honom!!! /Åsa Holmqvist, Stockholm

Skrivet av: Åsa Holmqvist, Stockholm

11/01/04
Trots att jag är rädd för fiskar & har en förkärlek att andas med näsan sitter jag här nu med min fösta öl på 4 dagar & har tagit Open Watercert!!!
Och allt detta tack vare Assar
Trodde innan detta att det inte var möjligt att jag någon gång i mitt liv skulle vistas 18 m under vattnet, men med så stadig hand som Assars så går tydligen allt. Du är grym!!

Simma lugnt /Anna Holmqvist
Skrivet av: Anna Holmqvist, Stockholm

Kolla även in detta inlägg på debattsida på Passagen:
http://debatt.passagen.se/show.fcgi?category=16
&conference=5000000000000091&posting=19500000001370589