Hem Vilka är vi? Om Koh Tao Lära sig dyka Hur tar man sig hit? Länkar Karriär inom dykning? Nu även i Phuket!
Allmänt Äta Dricka & Party Aktiviteter ovan ytan Om Ban's
Diving Resort

 

Om Ban’s Diving Resort

Ban's Diving Resort som jag arbetar för är en av världens största dykskolor och definitivt en av de största, om inte den största, dykskolan på Koh Tao. Ban's är ett sk. ”PADI Career Development Center”, vilket är den högsta utnämningen en dykskola kan få, och innebär att skolan erbjuder dykutbildning ända från nybörjarnivå upp till instruktörsnivå.

Ett stort vackert boendekomplex inbäddad i lummig grönska erbjuder rum för alla plånböcker och preferenser. Avståndet till stranden är skrattretande litet, och många av rummen har havsutsikt.
Vår egen simbassäng i den vackra trädgården använder vi för dykutbildning, men som boende på Ban's är du självklart välkommen att ta en simtur närhelst du önskar. Vi är en av endast ett fåtal dykskolor på Koh Tao som har vår egen simbassäng. Vi har tre huvudtyper av boende, och boendet är kraftigt rabatterat när du gör din dykkurs. Vi har dels standardrum med fläkt, som ligger bekvämt belägna vid simbassängen. Dels har vi även dessa rum med luftkonditionering. Utöver dessa alternativ erbjuder vi även våra nybyggda ”de-luxe” rum som utöver luftkonditionering även är utrustade med satellit-TV, kylskåp, säkerhetsförvaring, och varmvattendusch. Alla våra rum har 24 timmars elektricitet , vilket inte är en självklarhet på en avlägsen liten ö som Koh Tao. Priserna är följande:


Rumstyp

 

 

 

Standardrum med fläkt

(dubbel/
trippelrum)

Standardrum med luftkond-tionering

(dubbel/
trippelrum)

De-Luxe rum med luftkonditioner-ing, satellit-TV, kylskåp, säkerhets-förvaring, och varmvatten-
dusch (dubbelrum)

Ordinarie Pris (per natt)

400 Thailändska Baht

800 Thailändska Baht

2000 Thailändska Baht

Rabatterat pris om du deltar i dykkurs! (per natt)

200 Thailändska Baht (ca. 40 kr!)

500 Thailändska Baht

1500 Thailändska Baht

Klicka hr fr bild p standardrum
Klicka hr fr bilder p De-Luxe rummet

 

Våra båtar är stora, säkra och välutrustade. Det finns gott om plats på de stora båtarna, och vi har all nödvändig säkerhetsutrustning . Våra dykbåtar är ombyggda thailändska fiskebåtar av största modellen, och körs av erfarna sjökaptener. Ban's har två stycken dykbåtar med plats till nästan 70 dykare på varje båt.

Instruktörerna som arbetar här är generellt sett mycket erfarna , och kommer från många olika länder. Jag och mina kollegor utgör en multietnisk mix med passion för havet!

Kvalitetsgaranti

PADI har olika utnämningar för dykcenter, beroende på vad de kan erbjuda sin kunder, och kvaliteten på utbildningen de erbjuder. Den högsta utnämningen kallas CDC (Career Development Center) och Ban’s är ett av de fåtal i Thailand som har denna utnämning. Utöver detta mottar Ban’s kontinuerligt priser från PADI för vårt bidragande till att utbilda dykare i olika nivåer, och den professionalism som vi ger våra kunder.

Vi må vara stora, men hos oss glöms individen aldrig bort! Vi följer PADIs stadgar och regler till punkt och pricka, och vi undervisar ofta lite större grupper i bassängen och i  klassrummet då det blir trevligare så, MEN vi har aldrig fler än 8 (oftast färre) elever per instruktör under ett dyk i havet (plus en hjälpande Divemaster).

Så Du som elev hos oss kan känna Dig extra trygg - Något vi är glada och stolta över!