Hem Vilka är vi? Om Koh Tao Lära sig dyka Hur tar man sig hit? Länkar Karriär inom dykning? Nu även i Phuket!
Allmänt Äta Dricka & Party Aktiviteter ovan ytan Om Ban's
Diving Resort

 

För många är Thailand  = PARTY! Och ställen som Phi-Phi Island och Koh Pha-Ngan associeras med bra nattliv och partypuls. Vad många misstar sig med är att Koh Tao inte är bra fest. Fel, fel, fel! Koh Taos nattliv under högsäsongen är sprudlande vilt! Så när Du är klar med dykningen, lämna schemat öppet för några dagars drink-sippande på beachen och socialiserande. Öppningsrepliken ”Så, dyker du också här?” kan inte gå fel!

Nämndvärda barer


Ban’s Bar      
Många dykare fastnar på sin dykskola. Det blir lätt så, man känner andra dykare och personalen, och stämningen är gemytlig. Särskilt hos oss på Ban’s. Ban’s Bar, som fått det lustiga namnet Fish Bowl Bar, är den hetaste träffpunkten för både kunder och personal. Lugna ölkvällar, varvas med temapartyn av olika slag. Öppnar kl. 14 på dagen och håller öppet tills folk går… Happy hour är mellan 17-19 varje dag.

 

 
Lotus Bar

Lotus är en bar norr om Ban’s Diving Resort (10 min promenad), precis nere på stranden som är en neutral mötesplats för både dykare och soldyrkare. Läget är perfekt, med låga bord på stranden och dynor att sitta på. Brukar bli ganska livligt om nätterna, med eld-jonglörer och de berömda ”buckets”. Musiken som spelas påminner mig om utekvällar hemma i Lund (om det är positivt vet jag inte), men är en neutral blandning av hits, hip-hop, R & B, rock och reggae. Öppet har de till kl. 02:00. 
Dragon Bar     

Dragon Bar Koh Tao – ett unikt fenomen. Dragon är en inrättning som ligger mig varmt om hjärtat. För att börja med faciliteten som sådan så är själva byggnaden formgiven från grunden av ägaren, en australiensisk arkitekt. Unik arkitektur, med en inredning inspirerad av den orientaliska mystiken. Drakar och skulpturer, varvas av med droppande stearinljus. Här finns också ett biljardbord om man blir rastlös.
Men utbudet av olika cocktails är nog främsta anledningen till att jag besöker Dragon. Ägaren heter Craig, och efter sin arkitektutbildning hemma i den Australiensiska staden Melbourne blev han uttråkad och utbildade sig till bartender. Varpå han skämde bort Melbournes nattliv med sina alkoholhaltiga kreationer innan han flyttade till Koh Tao. Så prova dig fram! Det finns både klassiker och ”Dragon Bar Specials”. För den som vågar sig på en ”Dragon Bar Special” så kan jag varmt rekommendera en svalkande ”Dragon Fly” som fått smak av färska exotiska frukter. Enter the Dragon!

Dragon Bar ligger i den delen av ön som kallas Mae Haad Central, en 5-minuters taxiresa från Ban’s, precis vid båtpirerna.

 
Nattklubbar

Ovan nämnda barer är utmärkta för att ta en avslappnande drink, eller för att påbörja kvällen. De flesta barer stänger (på högsäsongen dvs. när det är mycket folk)) runt kl. 01-02:00. Efter detta är det nattklubbarna som står för kalaset.

Var? Strax söder om Ban’s med den första ca. 200 m från Ban’s, och sen ligger de alla med ungefär 50 m mellanrum. Så det är egentligen bara att promenera och lyssna efter festen!

Musik: Elektroniskt. De som inte bryr sig om elektronisk musik skulle kalla det (felaktigt) för ”techno”. Den rätta benämningen på genren är house. Svårt att kategorisera exakt vad för house som spelas, det beror på DJ’n, men det brukar bli en blandning av funky, elektro- och progressiv house. Lite senare är det vissa DJ’s som också går in på att spela trance. Vilken klubb är bäst då? Det är omöjligt att säga på en generell informationssida som denna, då de discjockeys som arbetar bakom skivspelarna hela tiden byts av, och en ersätts av en annan titt som tätt.

Öppettider: De flesta klubbar på Sairee Beach (stranden där Ban’s ligger) öppnar ganska tidigt på kvällen, men kommer igång först någon gång efter midnatt. Sen håller de öppet fram till soluppgången – så länge det finns folk som har kul!

För att undvika alltför mycket konkurrens på denna lilla sträcka strand, så har klubbarna ingått en överenskommelse. Endast en klubb ska ha öppet varje natt, så de har delat upp veckodagarna mellan varandra. Nedan följer en lista och kort beskrivning av dessa klubbar och vilka dagar de håller kalas!

 

AC

AC-Bar skyltar med att de är ”the Original Party Place on Koh Tao” vilket också är sant, då den hörde till första klubbarna som öppnade på ön. AC-kvällarna är tisdag, torsdag och söndag.

Maya

Maya bar är inspirerad av tropikerna, med dansgolv både inomhus och under bar himmel. Maya håller igång på fredagar och måndagar.

In Touch

In Touch är ett litet ställe, som snabbt blir fullt. Bra, för det brukar bli bäst stämning där faktiskt. Ett av mina favo-ställen då DJ’n kan sin sak! In Touch händer på onsdagar och lördagar.

Cave Bar

Cave Bar är en ny liten uppstickare, som ofta håller måttet. Med Fred Flinta som maskot är baren ingjuten för att likna en grotta. Bra ljudsystem, och bra diskjockeyutrustning. När här är folk brukar stämningen vara hög, och människor ha kul tillsammans. Håll utkik efter affischer om deras partyn, eller bara gå förbi och kika!