En karriär som PADI-proffs Våra utbildningspaket Instruktör Ban's 5-star CDC Priser Kontakta oss
Karriär & arbetsmöjligheter PADI Divemaster:
Steg 1
Instruktörskursen:
Steg 2
 
PADI, the Professional Association of Diving Instructors är en enorm organisation som idag finns representerad i 183 länder, och har utfärdat 13 miljoner dykarcertifikat i olika nivåer (2007) och antalet utfärdade certifikat växer varje år med ungefär en miljon. PADI är den största organisationen för utfärdande av dykarcertifikat i rekreationsnivå (sportdykning), och har mer än 60 % av världsmarknaden i denna bransch. PADI har standards, som fungerar som lagar och regler för hur varje kurs ska undervisas, och vad elevens färdighetskrav är. Alla PADI-instruktörer i världen ska följa dessa standards, vilket gör att färdighetskraven och utbildningen blir internationellt erkänd. De män och kvinnor som bär PADI på sina axlar, och för systemet vidare till sina elever och kunder, det är PADI’s medlemmar; Instruktörer och Divemasters. Här följer en redogörelse om de första stegen mot en professionell karriär i dykledarskap!

Jobbmöjligheter

 

- Världen som arbetsfält


Som PADI Instruktör eller Divemaster blir Ditt erhållna certifikat Ditt pass till dessa 183 länder i världen, och kommer att ta Dig till platser som många bara kan drömma om. Om Du har några fler frågor om hur man går vägen till att bli PADI-proffs, så tveka inte att maila PADI Course Director Assar Manuswin på info@dyka-i-thailand.se

  - PADI.com jobbannonser

Som PADI-medlem (Divemaster eller instruktör) får Du tillgång till www.padimembers.com. Förutom information till medlemmarna om uppdateringar, och förändringar så finns här även en sida med annonser om dykjobb världen över. Alltifrån ”Divemasters sökes i Karibien” till ”Instruktör sökes i Thaiand”. Svenskspråkiga dykledare och instruktörer är det stor efterfråga på, på många ställen i världen, i synnerhet Medelhavsregionen, Thailand, Filippinerna och Röda Havet (Egypten).

Klicka här för att see ett exempel på dykarinstrutör anställningar

- Deltid eller heltid?

Bara för att man bli instruktör eller Divemaster så betyder inte det att man måste jobba heltid för det. Man kan absolut göra det, men det är ingen nödvändighet. Många dykskolor på ställen i världen där turismen är säsongsbunden, söker säsongsarbetande personal. Ett alternativ för den som bara vill

fly den svenska vintern. Den som studerar på högskola eller universitet är väl medveten om att CSN inte betalar ut något studiemedel under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti, och de flesta måste hitta en försörjning under dessa månader. Men vad sägs om en ”working holiday” vid Medelhavet? På www.padimembers.com som Du som PADI-medlem (Divemaster eller instruktör) får tillgång till finns varje vår ett otal annonser som söker svenskspråkiga Divemasters och instruktörer i Medelhavsregionen; Grekland, Spanien & Turkiet. Möjligheterna är ändlösa!
Kontakt: Webmaster | Kursansvarig